Vuoden lyöntipaalutyömaa dokumentoitiin uusin menetelmin

Vuoden lyöntipaalutyömaaksi 2015 on valittu YIT Rakennus Oy / Infrapalvelut paaluttama Itä-Helsingin uusi Kauppakeskus i3. Valintaan vaikuttivat työmaan järjestelyt, yhteistyö kaikkien osapuolien kanssa, työn organisointi ja sujuvat käytännöt kuten automaattisen dokumentointijärjestelmän, Ilmi iPileCom:n käyttö.

Ilmin automaattinen lyöntipaalutuksen dokumentaatio helpotti huomattavasti työmaan reaaliaikaista seurantaa ja tarvittavien pöytäkirjojen laadintaa, sanoo vastaava paalutustyönjohtaja Henri Kiiski.

Pääosin entisen merenpohjan päälle rakennettava kauppakeskus oli haastavaa paalutettavaa. Rakennuksen alle paaluja upposikin 40 kilometrin verran. Isolla työmaalla tiukka aikataulu loi omat paineensa pääosin kahdella paalukoneella toteutetun hankkeen pöytäkirjojen valmistukseen ja työn seurantaan. Haasteista huolimatta paaluille saatiin parhaimmillaan mitattua yli kaksinkertaisesti vaatimusten mukainen kantavuus.