Ilmiltä pohjarakennuksen syvätiivistykseen modernia teknologiaa

Ilmi Solutions Oy on onnistuneesti kehittänyt täyttöalueiden ja penkereiden syvätiivistämiseen tiivistysvasaran. Toisin kuin perinteisillä syvätiivistysmenetelmillä, Ilmi H7000 tiivistysvasaralla voidaan tiivistää suoraan veden alle rakennettuja täyttöjä ilman massiivisia veden päälle ulottuvia ylipenkereitä. Ilmi H7000 tiivistysvasaralla voidaan syvätiivistää myös maan päälle rakennettuja täyttöpenkereitä.

Syvätiivistysvasara on täysin Ilmi Solutions Oy:n kehittämä tuote. Ilmi on tehnyt omana työnä vasaran koneohjauksen ja reaaliajassa toimivan mittaus- ja monitorointijärjestelmän. Ilmi H7000 syvätiivistysvasaran energiansäätö on portaaton ja maksimi energia on 700 kNm (7 tn pudotetaan 10 metristä).

Edut:

Järeä Llamada P160TT kaikilla herkuilla Destia Oy:lle

Ilmi Solutions Oy:n toimitti järeän uppovasaraporakoneen Llamada P-160TT Destia Oy:lle.

Koneen kuljetuspaino on 80 tonnia ja työpaino 95 tonnia ilman poraustyökaluja. Koneella porattavan putken maksihalkaisija on 1500 mm ja putken maksimisi pituus yksimittaisena 35 metriä. Koneessa on 7,5 metrin jatkos.

Mukana toimitettiin muiden uutuuksien mukana uusin neljännen sukupolven Ilmi iPileCom uppoporauksen
monitorointijärjestelmä, älykäs öljytin integroidulla öljysäiliöllä, kääntyvä kelkka sekä porausputken
keskitinohjaimet, joiden avulla paalu porautuu porausmaston suuntaisesti.

iPileCom - neljäs sulpolvi

Ilmin 20 vuoden jatkuva tuotekehitys ja tutkimus on kantanut hedelmää uuden
sukupolven Ilmi iPileCom tuotteena. Tärkein uudistus edelliseen on täysin väyläpohjaiseksi siirtyminen, mikä mahdollistaa tarkemman monitoroinnin useammalla
anturilla porauksen tai lyömisen aikana.

Voimme ylpeästi sanoa että Ilmi iPileCom lyönti- ja uppororauksen monitorointi
on päivitetty vuoden 2020 standardeihin.

iPileCom - porapaalutustietokone monitoroimassa massiivista patoseinäurakkaa

Ilmi Solutions Oy:n paalutustietokone oli mukana kun Destia Engineering Oy sai valmiiksi Suomessa suuren patoseinäurakan. Patoseinän poraustyö onnistui hyvin Destia Engineering Oy:n osaavalla henkilöstöllä sekä tehokkaalla Llamada P105TT porakoneella ja valmistui aikataulussa. Kaikki paalut porattiin käyttäen Llamada P105TT porakonetta.

Patoseinän mittaluokasta kertovat jo seuraavat luvut:

  • patoseinäpaalukoko RD700
  • RD700 paaluja 773 kpl
  • pelkkää kallioporausta D778 mm yhteensä noin 2800 m

Ilmi toimitti tänä vuonna kolmannen Llamada-porakoneen Destia Engineering Oy:lle

Kuopiolainen Ilmi Solutions Oy on yhdessä espanjalaisen valmistajan kanssa toimittanut tänä vuonna kolmannen Llamada-porakoneen Destia Engineering Oy:lle.

Ilmi on toimittanut aiemmin Destia Engineeringille Llamada uppoporapaalukoneet P145EV ja P105TT.
Nyt toimitettu Llamada P105TT on kokoluokassaan markkinoiden tehokkain porapaalutuskone. Kaikkia Destia Engineeringille toimitettuja porapaalukoneita käytetään suurien porapaalujen poraamiseen pääasiassa uppoporaustekniikalla.

Llamada P105TT työpaino on 50 tonnia ja se pystyy poraamaan yksimittaisena maksimissaan 24m pitkän paalun. Maksimi paalun halkaisija P105TT porakoneelle on D813 mm. Destia Engineering Oy:lle toimitettu P105TT on varusteltu Ilmin omalla tuotteella, iPileCom - porapaalutustietokoneella.

Suurdimensio-konsultointia pohjoisessa

Vuonna 2018 Ilmi Solutions Oy lisäsi uppoporaustyömailla tapahtuvan konsultaation määrää. Olemme olleet mukana Suomen suurimmissa uppoporauskohteissa.

Llamadan P-105TT poraamassa RD-patoseinää

Viime vuosina yleistynyt SSAB:n RD-patoseinärakenne on helposti tehtävissä suuriinkin kokoihin asti Llamadan P-105TT koneella. Vaikka P-105TT on kevyt, sen kuljetuspainon ollessa vain 46 t, pystyy se silti poraamaan helposti 700 mm x 18 m paaluja, kuten kuvassa näkyy.
Dokumentaation hoitaa Ilmi iPileCom DTH paalutuksen dokumentaatiojärjestelmä, joka mahdollistaa reaaliaikaisen paalujen monitoroinnin Ilmi iPileCom Cloud Officen kautta.

Kuvat: Markus Valtanen & Mikko-Pekka Karlin, Kuulu Oy

Llamada- ja EGT-porakoneilla vankka aloitus markkinoilla 2017

Ensimmäinen Espanjasta Suomeen toimitettu Llamada-kone ei ole viihtynyt uudessa kotimaassaan Pasilan uuden keskuksen Tripla-suurpaalu kohteen jälkeen. Llamada P145EV kone on nimittäin tehnyt isoja kohteita Ahvenanmaalla ja Ruotsissa. Ilmi Solutions Oy:n Ilmi iPileCom DTH ohjelmisto on taannut helpon ja luotettavan dokumentaation ja tiedon siirron toimistoon maasta riippumatta.
EGT:n monitoimiporavaunujen kysyntä on ollut hyvä ja niiden lukumäärä kasvaakin kevään myötä.

Ilmi toimittaa järeitä monitoimiporavaunuja Suomeen

Ilmi Solutions Oy on tehnyt kaupat kahdesta järeästä EGT-monitoimiporavaunusta Destia Engineering Oy:n kanssa. Vaunujen toimittaja on italialainen konevalmistaja E.G.T. Srl. Monitoimiporavavaunut kuuluvat EGT:n MD-sarjaan, joka on suunniteltu ankkureiden ja pienpaalujen poraukseen niin uppovasarapaalutukseen, päältä lyövää tekniikkaa hyväksi käyttäville kohteille, sekä suihkuinjektointiin.

Sekä EGT MD815 ja EGT MD718 mallit varustellaan valmiiksi tehtaalla siten, että niillä voidaan tehdä kaikkia yllä mainittuja poraustöitä. Ilmi Solutions Oy toimittaa monitoimiporavaunut marraskuun 2016 alussa.

Destia http://destia.fi

Perinteinen ruotsalainen paalutusyhtiö Hercules etsii hyötyjä kuopiolaisesta tekniikasta

Ruotsalainen Hercules Grundläggning AB ja kuopiolainen Ilmi Solutions Oy ovat tehneet toimitussopimuksen Ilmi iPileCom lyöntipaalutuksen dokumentointijärjestelmästä. Hercules on ensimmäinen paalutusurakoitsija, joka ottaa Ilmi iPileCom mittalaitteen käyttöön Ruotsissa.

–Yksi merkittävä syntyvä parannus on, ettei paalutuskoneen apumiehen tarvitse mennä lyövän vasaran alle mittaamaan loppulyöntejä. Tämä parantaa työturvallisuutta, kertoo Jan-Erik Svensson Hercules Grundläggning AB:sta.

–Turvallisuuden parantamisen lisäksi järjestelmä mittaa automaattisesti yksittäiset lyöntitapahtumat, tallentaa tiedot ja esittää ne reaaliaikaisesti paalutuskoneen operaattorille, lisää Tuukka Pasanen Ilmi Solutions Oy:ltä.